Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Szerb győzelem a centenáriumi kosárlabdatornán

A Partizán Belgrád nyerte a PVSK centenáriumi fiú kadett kosárlabda tornáját. A döntőben a KOS Szarajevót győzték le, harmadik a házigazdákat felülmúló Kecskeméti Akadémia lett.

Nem borult a papírforma: a kiemelkedően legerősebb együttes nyerte a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia centenáriumi fiú kadett kosárlabda tornáját. A Partizán Belgrád együttese meggyőző magabiztossággal múlta felül a döntőben a KOS Szarajevó együttesét, így megérdemelten nyerte meg a kétnapos viadalt. A bronzmeccsen szoros küzdelemben a Kecskeméti Akadémia nyert a tartalékos házigazdák ellen.

- Nagy megtiszteltetés akadémiánk számára, hogy a PVSK jubileumi évének rendezvénysorozatát a mi tornánk zárhatta. Igyekeztünk valóban rangos mezőnyt verbuválni, úgy gondolom, hogy ez sikerült is, hiszen a kontinens legjobbjai közé tartozó belgrádi csapat mellett egy nagyon erős bosnyák alakulatot és a kecskeméti partnerakadémiánk korosztályos csapatát tudtuk meghívni a kupára. Igaz ugyan, hogy ebben a mezőnyben nem sok babér termett a saját csapatunknak, mégis úgy gondolom, hogy nekik is nagy élmény volt ilyen ellenfelekkel csatázni, és a rangos viadallal az egyesület száz éves múltjához méltó módon sikerült lezárnunk a PVSK centenáriumi rendezvénysorozatát – mondta el Sági Zoltán, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia igazgatóhelyettese, a torna főszervezője.

Eredmények:

  • Partizan Belgrád – KOS Szarajevó 71-49 (13-8, 14-11, 20-19, 24-11)
  • PVSK NKA U16 – Kecskeméti KA 56-69 (13-17, 18-15, 11-16, 14-21)

PVSK Centenáriumi kosárlabdatorna végeredménye:

  • 1. Partizán Belgrád
  • 2. KOS Szarajevó
  • 3. Kecskeméti KA
  • 4. Pécsi VSK NKA

A torna All Star csapata: Hőgye Patrik (PVSK NKA), Mári György (Kecskeméti KA), Avdic Belmin (KOS Szarajevó), Sergej Jeremic és Aleksa Milenkovic (mindketten Partizan Belgrád). A torna legértékesebb játékosa (MVP) Aleksa Mihajlovic, a Partizan Belgrád játékosa lett.

Képeinket Rónási Márton készítette a PVSK – Kecskemét mérkőzésen.Kapcsolódó képgaléria