Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Sikeres Sportágbemutató a Centenárium jegyében

Hét év után újra Sportágbemutatót szervezett a PVSK, a PSN ZRT. és a Decathlon, segítve ezzel a gyermekeket és szüleiket abban a választásban, hogy milyen sportágat szeretnének űzni, akár felnőtt korukban is.

Pénteken és szombaton, mindkét napon gyönyörű időben, ezernél is többen ismerkedtek a különböző bemutatókkal. Tizenöt sportág szerepelt a Decathlon-PVSK-PSN ZRT. Sportágbemutatón, amelyet a Pécsi Vasutas Sportkör centenáriumi eseményeinek jegyében rendeztek meg a PVSK Verseny utcai Sporttelepén. A szervezéssel kapcsolatos egyesületi és klub együttműködési modell, a jövőben példa lehet más sportszervezetek számára is.

Tiszay László a PVSK Kosárlabda Akadémia Igazgatója, a program egyik szervezője, a két napról a következőket mondta:

- Évről-évre szép eredményeket ér el 100 éves egyesületünk a különböző bajnokságokban, és a PVSK-t nagyon sokan ismerik a városban. Ennek köszönhetően jött el a sok gyerek, és nagyon remélem, hogy a mai napon egy életre szóló élményt kaptak. Sokan most látták először az új Munkacsarnokunkat, és elismeréssel szóltak a fejlesztésekről is. Nem titkolt szándékunk, hogy a tehetségesebb gyerekekkel hosszú távon foglalkozunk majd, de aki csak a mozgásért, a testedzésért jön hozzánk, őket is szeretettel várjuk.

Az esemény értékelése kapcsán azt is megkérdeztem Czerpán Istvántól, a PVSK elnökétől, elérte-e a kitűzött célt a rendezvény, és lesz-e folytatás:

- Egyértelműen sikeresnek ítélem meg a rendezvényt, hiszen a célunk az volt, hogy minél több gyermeknek adjunk segítséget ahhoz, hogy ki tudják választani, melyik sportágat szeretnék űzni.
Örülök annak, hogy a PSN ZRT.-vel és Decathlonnal közösen rendezhettük meg az idei Sportágbemutatót. A napokban leülünk majd a PSN ZRT. képviselőivel, kiértékeljük a rendezvényt, és beszélünk a folytatásról is. Mert lesz folytatás, hiszen igény van rá, sokan voltak a két napon. Úgy gondolom, gyakrabban kell ilyen eseményt szervezni, így jövőre ismét találkozhatnak majd a Sportágbemutatóval - fejezte be a PVSK elnöke

Nyilas László

 Kapcsolódó képgaléria