Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Hagyományt teremtenénk a centenáriumi tornával

Labdarúgó Utánpótlás Szakosztályunk egy nemzetközi tornával ünnepelte a PVSK alapításának 100. évfordulóját. Egyesületünk csapatai a középmezőnyben végeztek.

Szombat reggeltől a borús idő ellenére ifjú labdarúgók népesítették be a PVSK sporttelepét. Labdarúgó Utánpótlás Szakosztályunk centenáriumi tornát rendezett, ahol U13-as korosztályban (2008 és 2009-ben született gyerekek) nyolc csapat mérte össze erejét. A két négyes csoport végeredménye alapján derült ki a délutáni helyosztók párosítása. A döntőbe a PMFC és az MTK került, és egy szoros mérkőzés után a fővárosiak vihették haza az első helyezettnek járó trófeát. A PVSK „A” csapata a bronzmeccsen volt érdekelt, de vereséget szenvedet a Kaposvártól. Bár a zivatarok megnehezítették a szervezők munkáját, minden csapat dicsérte klubunk vendégszeretetét, valamint a torna színvonalát.

Sántics Béla, a PVSK szakmai elnökhelyettese a torna végén pozitívan értékelte a rendezvényt, és elmondta, hogy a centenárium hatalmas lehetőségeket nyitott meg a PVSK Labdarúgó Szakosztálya számára, mind a létesítményfejlesztés, mind a szakmai munka javítása terén.

- A PVSK ebben az évben ünnepli fennállásának 100. évfordulóját. A centenárium alkalmából Labdarúgó Utánpótlás Szakosztályunk hagyományteremtő jelleggel és szándékkal az U13-as korosztályú gyerekek részére egy nemzetközi labdarúgó tornát szervezett. Remélhetőleg a következő hasonló rendezvényünkre nem kell majd 100 évet várnunk, és jövőre ugyanitt találkozhatunk a most meghívott csapatokkal. Labdarúgóink az egyesületünk alapító szakosztályai közé tartoznak, és az elmúlt évszázadban három alkalommal is szerepeltek a nemzeti bajnokság legfelsőbb osztályában. A múlt nagyszerű eredményei ellenére tradicionálisan utánpótlás nevelő szakosztálynak számítunk, utánpótlás műhelyünkben számos fiatal tehetség pallérozódott, akik a későbbiek során a felnőtt válogatottban is képviselték hazánkat és klubunkat. A centenárium éve a múltra történő visszatekintés és a méltó megemlékezés mellett egyben a megújulás lehetőségét is kínálja számunkra, ugyanis a közeljövőben sport-infrastrukturális beruházás veszi kezdetét, amelyben más szakosztályaink mellett labdarúgóink is új otthonra lelnek. Az 1950-es években megépült legendás stadionunkat mára lebontottuk, és ennek a helyén épül az új centerpályánk, melyhez munkacsarnok és futófolyosó is társul. A létesítményfejlesztést követően 650 főre bővíthetjük a labdarúgó utánpótlás létszámát, ami jelenleg közel 300 játékosból áll.

- Egy évvel ezelőtt az MLSZ-től megkaptuk a Bozsik Központ státuszt, ami után szervezettebb és hatékonyabb keretek között tudunk dolgozni. Az U12-es és U13-as korosztályú csapataink NB I-es indulási jogosultságot nyertek, és az első szezonjukban szépen helytálltak. A Bozsik Program korosztályainak képzését úgy igyekszünk felépíteni, hogy mire az U12-es kort elérik, megfelelően legyenek felkészítve a bajnoki küzdelmekre, valamint ebből felkerülve az U14-es és U15-ös csapataink részére megfelelő játékoskeretet biztosítsanak. Céljaink közé tartozik az is, hogy az úgynevezett nagypályás csapataink minél hamarabb magasabb osztályba kerüljenek. Jelenleg U14-es és U15-ös gárdáink az NB II-ben játszanak, U17-es és 19-es csapataink az NB III-ban szerepelnek. U17-es játékosaink az elmúlt évi bajnokságot megnyerték, de az osztályozón még nem sikerült feljebb kerülni. Végcélként megfogalmaztuk, hogy a felnőtt csapatunk a Megye I-ből az NB III-ba kerüljön. Így az egyesület képzési programja a hat éves kortól a felnőtt korig működő rendszert fog alkotni – zárta szavait Sántics Béla, a PVSK szakmai elnökhelyettese.

A PVSK „A” csapata az előző szezonban még az U12-es korosztályban, háromnegyedpályán szerepelt.  Pintér Tibor játékosai most debütáltak az U13-ban, egészpályán. Edzőnket kértük a torna rövid értékelésére.

- Vegyesek az érzéseim. Nagyon jól ment az elején, ügyesek voltak a srácok. A szintén az NB I-ben szereplő paksiakkal kezdtünk, és győztünk egy ki-ki meccsen. Ezután jött a Lendva, ellenük parádéztunk, öt gólt is lőttünk. Sajnos a két sikeres mérkőzésünk után megtorpantunk, a gyerekek elfáradtak. A csoportunk záró meccsén kikaptunk a tornát később megnyerő MTK-tól. A bronzmeccsen már kondicionálisan nem tudtuk felvenni a versenyt a Kaposvárral, könnyedén nyert ellenfelünk, és így csak a negyedik helyen végeztünk. Csalódott vagyok, mert egy dobogós helyre számítottam a nap elején. Azt be kell látnunk, hogy sajnos erőlétben a többi csapat előrébb tart nálunk, ezen mindenkép javítanunk kell a bajnokság kezdetéig. Ez a torna remek alkalom volt arra, hogy hozzászokjunk az U13-as körülményekhez – zárta összegzését Pintér Tibor.

PVSK Centenáriumi Nemzetközi Labdarúgó Torna - U13-as korosztály
Helyszín: Pécs, Verseny utca 11. Időpont: 2019. augusztus 3.

Eredmények:

A-csoport, PVSK pálya
-----
PVSK "A" - Paksi FC 1-0
NAFTA Lendva - MTK 0-6
Paksi FC - MTK 0-2
NAFTA Lendva - PVSK "A" 0-5
PVSK - MTK 0-7
Paksi FC - NAFTA Lendva 4-3

B-csoport, PEAC pálya
-----
PMFC - Kaposvári BFLA 3-1
PVSK "B" - UFC Szekszárd 1-1, büntetőkkel a PVSK győzött
Kaposvári BFLA - UFC Szekszárd 4-0
PVSK "B" - PMFC 0-4
PMFC - UFC Szekszárd 4-0
Kaposvári BFLA - PVSK "B" 7-0

Helyosztók:
-----
PEAC pálya: 7. hely, UFC Szekszárd - NAFTA Lendva 0-3
PVSK pálya: 5. hely, PVSK „B” - Paksi FC 0-7
PVSK pálya: 3. hely, PVSK „A” - Kaposvári BFLA 0-4
PVSK pálya: 1. hely, PMFC - MTK 0-1

Végeredmény:
-----
1. MTK
2. PMFC
3. Kaposvári BFLA
4. PVSK „A”
5. Paksi FC
6. PVSK „B”
7. NAFTA Lendva
8. UFC Szekszárd

Külön díjazásban részesült a legjobb kapus: Kátai-Urbán Marcell (PMFC), a legjobb játékos: Ipolyi-Várkonyi Csanád (Kaposvár), illetve a legtöbb gólt szerző játékos: Freyer Kristóf (MTK). A díjakat Garami József mesteredző, Toma Árpád volt válogatott játékos, illetve Kovacsevics Árpád, volt NB I-es kapus adta át.

A PVSK legjobb játékosa Horváth Bendegúz lett, így ő vehette át a Pécs-Baranyai Kereskedelmi és Iparkamara, "A Jelen a jövőd" program azonos nevű díját a Trackateam sportinformációs szoftvert fejlesztő Webstar Csoport Kft. felajánlásával. A díj egy 60 ezer forint értékű Withings okosóra volt.Kapcsolódó képgaléria