Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Sikeres centenáriumi Kosárünnep

Több mint 450 ifjú kosaras vette birtokba a szombaton délelőtt a Kossuth teret, ahol a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia rendezte meg az évzáró centenáriumi Kosárünnepét.

Sem a pünkösdi hosszú hétvége csábítása, sem a kora nyári kánikula nem tartott vissza senkit attól, hogy részt vegyen a PVSK megalakulásának századik évfordulóját ünneplő jubileumi évben megrendezett centenáriumi Kosárünneptől. A PVSK Kosárlabda Akadémia hagyományosan egy utcai kosárlabda-fesztivállal zárja a szezont, ahol az óvodásoktól az U20-as csapatig minden korosztályos egyesület képviselteti magát – idén több mint 450-en vettek részt a rendezvényen – a PVSK sportolói teljes egészében birtokba vették a pécsi Kossuth teret.

- A kosárünnepnek legalább három, jól elkülöníthető, együtt mégis az egyesület teljes működését bemutató programeleme van. A legkisebbeknek, a 10 partneriskolánkban működő előkészítő csoportoknak évközben meghirdetett Párduc-Panda Kupa utolsó fordulóját rendezzük meg a Kosárünnepen: még ha nem is annyira nagy, de valódi téttel bíró mérkőzésekkel kezdődik a nap. A délelőtt második felében pedig valamennyi korosztályos csapatunk játszik bemutató mérkőzéseket: az U11-es kenguruktól a felnőtt csapat küszöbéig eljutó U20-as együttesünkig.  Ez igazi örömkosárlabda a csapatok számára. A harmadik programelem pedig a kilátogató szülők és a közönség számára vonzó: dobópárbajok, labdás ügyességi feladatok és bemutató mérkőzések, amelyeken az edzők, a sportújságírók és a klubvezetők mérik össze tudásukat. A legkisebbeknek a Pécsi Kulturális Központ biztosított programokat, a legszomjasabbaknak pedig a Tettye Forrásház hideg vizet. Idén első alkalommal egy jótékonysági akciót is hirdettünk: a Pécsi Katolikus Caritas-szal karöltve kértük azt sportolóinktól, hogy kinőtt, de még jó állapotú ruháikat, játékaikat ajánlják fel a rászoruló családoknak, és örömmel tölt el, hogy sokan adományoztak. A napot tombola zárta, értékes nyereményekkel. Azt gondolom, sikeres volt a rendezvény, és méltó módon sikerült ezzel megemlékeznünk a PVSK megalapításának századik évfordulójáról – foglalta össze Sági Zoltán, a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia igazgatóhelyettese.

Kiemelt képünkön a PVSK Nemzeti Kosárlabda Akadémia Kosárünnepének résztvevői a Kossuth téren. (Fotók: Rónási Márton)

Videónkon a Kosárünnep madártávlatból.

M.F.Kapcsolódó képgaléria