Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Szép idő, sok résztvevő volt a Centenáriumi Tájékozódási futó versenyen

A szakosztály egyik kiváló versenyzőjéről, majd későbbi szakosztályvezetőjéről, Igaz Béláról elnevezett versenyt Pécsett, gyönyörű napsütésben a Tettyén rendezték.

A két napos eseményről, magáról a versenyről Kersity Andrással, az egyik szervezővel beszélgettem.

A Centenáriumi rendezvényünkön a pécsi klubok és a régió versenyzői, köztük az Abaligetiek vettek részt, összesen több mint 200-an, 13 egyesület 184 versenyzője (107 férfi, 77 nő). A versenyzők között a legkisebb és a legidősebb korosztály képviselői is indultak. A 100 éves PVSK-hoz méltó színvonalú pályát sikerült kijelölni, és minden nyertes egy „100 éves a PVSK” feliratú pólót kapott, amelyet Czerpán István elnök Úr bocsátott rendelkezésünkre. Külföldi vendégek is voltak, a horvátországi Varasdról, valamint Kolozsvárról és Szegedről is jöttek, ők a szombati edzésprogramon is részt vettek - fejezte be András.

Vasárnap a versenyiroda a Tettye park északi részén volt, ahol Lipp József, a PVSK Tájékozódási futó Szakosztály vezetője, versenyigazgató fogadta a célba érkezetteket.

- A szombati edzés után a vasárnapi verseny rajtja a Pécsi Állatkertnél volt, a cél pedig Tettyé-től mintegy 100 m-re fekvő Kutyafuttatónál - ezt már Lipp József mondta, majd így folytatta - az ott egy szép, tágas terület. Külön öröm, hogy az idősebb korosztály kategóriájában is több induló volt. Az eredményhirdetésnél köszöntöttük Ijjász Istvánt, szakosztályunk egyik tagját, aki az idén márciusban, a Centenárium évében, ünnepelte 80. születésnapját - ­­­­­­­­­­­­­­­tájékoztatott a fontos részletekről Lipp József.

Jó volt látni az első igazi tavaszi napsütésben a naptól és a maguk mögött hagyott nehéz erdei tereptől kipirult arcú fiúkat-lányokat, amint összehasonlították, és mindjárt értékelték is saját, és társaik teljesítményét.

Névjegy:

Ijjász István:

1939. március 12 - én született, a szakosztály legidősebb aktív versenyzője. 1960 óta tagja a PVSK - nak. 2000-től részt vesz a szakosztály vezetőség munkájában, mint a vezetőség tagja. 2013 -ban PVSK aranygyűrű kitüntetésben részesült

Az egyes kategóriák eredményeiről részleteiben itt olvashatnak.

Nyilas LászlóKapcsolódó képgaléria