Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: [email protected]

Hírek

Szórakoztató játék a PVSK Teqball Kupán

Családias hangulatban, mégis színvonalas mérkőzésekkel rendeztük meg az I. PVSK Teqball Kupát. A hajlított asztal körül szép megoldások születtek.

Két Teqball-asztallal gazdagodott a Magyar Labdarúgó Szövetség jóvoltából egyesületünk a közelmúltban. A Teqball játék egy speciális, görbített asztalon játszott lábtenisz meccshez hasonlíthatók: az asztal két oldalán álló játékosoknak úgy kell átjuttatniuk legfeljebb három érintéssel a labdát az ellenfél térfelére, hogy az érintse az asztalt. A játék nemcsak nagyon addiktív, de szinte észrevétlenül fejleszti a reakcióidőt, a döntésképességet és főleg a technikai tudást. Egy mérkőzésen akár több száz precíz labdaérintésre van szükség, így a játék ugrásszerűen javítja a labdaérzéket.

Egyelőre mégis kevesen ismerik, amit igazolt a kupa résztvevőinek visszafogott létszáma, így végül inkább egy bemutató jellegű rendezvény kerekedett a szombat délelőtti programból. A történeti hűség kedvéért leírjuk, hogy a tornán Bolboaca Augustin veretlenül bizonyult a legjobbnak, így a tavasszal esedékes II. PVSK Teqball Kupán az egyik nagy kihívás a Sportolda utánpótlásedzőjének legyőzése lesz a jelentkezők számára.

M.F.