Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Évkezdés létesítmény átadással

A tavalyi esztendőben több létesítménnyel is gazdagodott a PVSK és Pécs városa, javítva ezzel a sportolók edzési lehetőségeit. Ennek egy kiemelkedő eseménye a műfüves focipálya átadása volt. A sorozat folytatódott, csütörtökön a Zipernowsky Károly Műszaki Szakközépiskola felújított tornacsarnokát adta át Páva Zsolt polgármester.

Az eseményen, egyebek mellett megjelent Janovics László a BM Kosárlabdázók Szövetségének elnöke,  Sztojkovics Éva  a  Népjóléti és Sportbizottság  elnöke, Páva Péter Otatási Igazgató, valamint sportolók, és számos sportvezető is. A városvezető elmondta: ez az átadó ünnepség jól illeszkedik, mind Pécs város sportlétesítmény helyzetének javítási programjába, mind pedig az egyesület, és az iskolák közötti együttműködési kapcsolat rendszerébe. Ezért az Önkormányzat örömmel vett részt a projektben. Czerpán István a PVSK elnöke hangsúlyozta, több kosárlabda korosztály és csoport használja az iskola tornacsarnokát, ezért a PVSK pályázatot nyújtott be, amelyet elnyert, és amelyet a Pécsi Önkormányzat is támogatott, mindkét fél  480- 480 ezer forintos önrésszel járult hozzá a hozzávetőlegesen 3 200 000 Ft-os bekerülési összeghez. Az elnök bejelentette, folytatás következik, már most kész tervek vannak további sport létesítmények felújítására, a PVSK és a városvezetés közreműködésével.

Amrein György igazgató kiemelte, az iskola és a sportegyesület kiváló együttműködésének köszönhető a gyors és szakszerű felújítási program, melynek során mindkét fél jelentős módon gazdagodott, de nem utolsó sorban a gyerekek, edzők, és mivel az iskola tanulói közül is sokan sportolnak a PVSK-ban, végső soron a felhasználók kaptak nagy segítséget a sportoláshoz. Az ünnepség végén a gyerekek birtokba vették a létesítményt.

Nyilas László

További képek a galériában, klikk a linkre !!