Pécsi Vasutas Sportkör | Alapítva 1919-ben
7622 Pécs, Verseny utca 11. | E-mail: iroda@pvsk.hu

Hírek

Összefogással újúlt meg a Széchenyi Tornacsarnoka

Sok diák, leendő felhasználó, és Pécs város prominens képviselői voltak jelen 2014. március 28-án, a Széchenyi Tornacsarnok borításának felavatásán.

Összefogással, a PVSK Férfi Kosárlabda Szakosztályának jelentős közreműködésével valósulhatott meg a Széchenyi Gimnázium tornacsarnokának felújítása. A terem új padlót kapott, amelyet birtokba is vehettek az iskolások és a sportolók.

Az átadón megjelent egyebek mellett, Dr. Páva Zsolt polgármester, Csizi Péter alpolgármester, Kutas József intézményigazgató, Czerpán István a PVSK ügyvezető elnöke, Bodnár Péter az MKOSZ főtitkára, valamint Vári Attila a PSN Zrt. vezérigazgatója.

Kutas József igazgatói megnyitója után felszólalások, és mozgásos bemutatók következtek, amelyben mindenki méltatta az összefogást, az erők koncentrálását a létesítmény létrehozásában. Többen hangsúlyozták, aki a sportba ruház be, az a jövőt építi. A PVSK a TAO hozzájárulással nagy szerepet játszott a projekt megvalósításában. Czerpán István a PVSK elnöke ezt is kiemelte, továbbá elmondta: - Két hete gyönyörű volt a létesítmény, most is az, de most új szellemiség hatja át a megújult sportcsarnokot, - hangsúlyozta - a PVSK mindig készen áll az együtt gondolkodásra további sportlétesítmények felújításában, illetve létrehozásában.

Két évtizeddel ezelőtt az akkor Széchenyi Gimnázium néven ismert oktatási intézmény sportcsarnoka a város egyik legmodernebb sportterme volt. Mindez az idő teltével sem változott sokat, ám azért a pálya talaja jelentősen elöregedett, sok-sok helyen már feltöredezett. Vagyis itt volt az ideje egy jelentős felújításnak. Mivel azonban közben az iskola is átváltozott, hát most a pontosság kedvéért legjobb, ha a hivatalos megszólítását is ideírjuk. Vagyis, a pécsi Baptista Szeretetszolgálat Egyházi Jogi Személy Széchenyi István Gimnáziuma, Szakközépiskolája, Általános Iskolája és Sportiskolája, annak is a belvárosban lévő sportlétesítménye került felújításra, mintegy 16 millió forint értékben.